Tortul tau de nunta – evolutia trendului

Tortul tau de nunta – evolutia trendului

Tortul tau de nunta – evolutia trendului

Pe masura ce mirii incep sa puna cat mai mult accent pe detaliile nuntii lor, astfel incat sa existe cat mai multe elemente unice si deosebite, de la mancare si bautura, pana la cel mai mic element de décor, TORTUL a devenit si el un aspect foarte important.

Nu mai reprezinta doar dulcele servit spre sfarsitul evenimentului, ci a devenit un element central care trebuie sa se integreze perfect in tematica evenimentului atat prin compozitia aleasa cat prin designul acestuia.

Ca si trenduri in materie de aromepreferate pentru tort, nu putem spune ca directiile sunt foarte clare intrucat gusturile nu se discuta, si aici chiar este vorba de gusturi.

Gusturile chiar nu se discuta

O tendinta in ultimii ani, este orientarea catre variante mai lejere a torturilor, nu foarte dulci si satioase, care pot fi consumate cu placere dupa cele 3 sau 4 feluri de mancare servite inainte. Mousse-urile sunt la mare cautare cu arome atat fructate cat si cu diverse soiuri de ciocolata, nuci caramelizate, alune etc.
Este foarte adevarat ca un tort pe baza de mousse este intotdeauna mai lejer si mai usor, dar, pe de alta parte exista si multi iubitori de torturi care abunda in ciocolata, crème si diverse blaturi.

Umplutura tortului si decorul acestuia

Noi sfatuim mirii sa aleaga compozitia in functie de meniul pe care il au la nunta, daca este clasicul meniu bazat pe cele 4 feluri de mancare (antreu, peste, sarmale, friptura) indicat ar fi sa opteze pentru o compozitie lejera, fara prea multa ciocolata neagra sau multe tipuri de ciocolata. Variantele din urma sunt foarte gustoase (cui nu-i place ciocolata?) insa merg foarte bine cand meniul este format din 3 feluri de mancare sau poate chiar 4, dar acestea trebuie sa fie usor de digerat, bazate in mare parte pe retete vegetariene.

Pentru ca un design perfect si impecabil al tortului se poate realiza doar cu pasta de zahar, acest gen de tort nu se va demoda niciodata, dar, totusi tendinta merge catre torturi mai putin finisate, imbracate mai mult in frisca, diverse crème si flori naturale, fara acea pasta de zahar pe care invitatii o dau la o parte de cele mai multe ori. Din pacate, in loc de pasta de zahar, multe persoane o numesc pasta de martipan, cand de fapt este doar zahar, fara nici un gram de martipan. Daca ar fi fost martipan ar fi adus un plus de valoare gustului. Dar cum acesta are un pret mult mai ridicat decat zaharul si cum torturile de nunta ar necesita o cantitate mare pentru a fi imbracat, se prefera pasta de zahar.

In privinta marimii tortului, si aici lucrurile s-au schimbat putin, in ideea in care daca este vorba de un eveniment mare, peste medie ca si numar de invitati, se face de regula un tort cu 3-4 etaje maxim, iar restul cantitatii de tort este pregatita direct in tavi gata si usor de feliat.

Wedding cake bar sau piramida de gogosi delicioase

Daca se opteaza pentru o diversitate si mai mare de arome, atunci se poate organiza si un Wedding Cake Bar. In loc sa fie serviti de catre ospatari cu sortimentul de tort ales in prealabil de catre miri,invitatii se pot servi singuri de la barul special amenajat.

O alta varianta deosebita, se adreseaza iubitorilor de gogosi. Pentru o nunta mai micuta se poate organiza o Piramida de gogosi care pe langa faptul ca arata spectaculos, mai este si delicioasa. Aromele pot fi diverse, iar invitatii se pot servi singuri dupa momentul de felicitari si poze.

Sau daca se opteaza pentru un Donut Wall in loc de candy bar, pentru tort putem opta pentru mono-portii de tort in forma de gogoasa, adica doar designul sa fie de gogoasa, iar compozitia de tort – astfel incat sa se incadreze in tematica gogosilor.

Foarte important este ca fiecare sa gaseasca varianta de tort care considera ca i se potriveste cel mai bine, atat din punct de vedere al aromelor cat si al decorului.

Exista foarte multe idei inedite, aproape orice se poate realiza intrucat avem furnizori parteneri cu care colaboram de multi ani, care ne pot personaliza torturile si aromele, care ne pot concepe un design altfel si deosebit si cu care putem pune in practica idei noi si frumoase, sunt furnizori carora le place noutatea si nu zic niciodata “nu”.

Dar noi sfatuim mirii sa aleaga varianta care li se potriveste lor, cateodata poate in detrimentul variantelor in trend. Pentru ca este foarte important ca ei sa se identifice cu elementele nuntii lor, iar invitatii sa ii regaseasca pe miri in toata atmosfera creata si sa nu fie o nunta bazata doar pe trenduri si noutati.

Sursa: https://www.wedmag.ro/torturi-de-nunta-in-tendinte/

SUS